Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Bérlettok varrás, mint egy varrótanfolyamon

 

varrás

varrótanfolyam

Miután a megvásárolt bérlettokom cafatokra szakadt, úgy döntöttem varrok egy tartós, és csajos bérlettokot. Készítettem egy leírást, hogy Te is tudj ilyet varrni, igyekeztem olyan részletesen, hogy egy varrótanfolyamon érezhesd magad. :) A cikk a bérlettok szabásmintáját is tartalmazza.

Szükséges anyagok, eszközök bérlettok varráshoz:

- kb. 20x25cm átlátszó viaszosvászon
- kb. 10x25cm világoszöld, mintás anyag
- kb. 20cm sötétzöld, mintás anyag (vagy készen vásárolt ferdepánt)

(Az átlátszó viaszosvászonról már írtam a blogban, ha szeretnél róla többet tudni, akkor nézd meg itt: https://blog.varrohaz.hu/index.php?todo=list&tid=102)

varrótanfolyam

Bérlettok szabásminta:

- hátlap: 7,5x20,5cm-es téglalap
- tok: 7,5x9cm-es téglalap

A szabásminta talpszélességnyi varrásszélt tartalmaz.
A szálirány a téglalap valamely oldalával legyen párhuzamos.
A megadott méretek csupán irányadóul szolgálnak. Nézd meg a Te irataid, benne tárolandó holmijaid mekkorák, és igazítsd ahhoz a méreteket.

Bérlettok szabás:
Viaszosvászon:

- 1db hátlap
- 2db tok

Világoszöld anyag:

- 1db hátlap

Sötétzöld anyag:

- 3cm széles ferdepánt (ha kezdő hobbivarrónő vagy, akkor ezt hagyd el), összesen olyan hosszú, mint a téglalap kerülete+5-10cm

szabásminta

Bérlettok varrás, akár egy varrótanfolyamon:

Első lépésként a viaszosvászon hátlapra helyezd rá a színével a textil hátlapot, majd erre a két tokot. A gombostűzés itt nem szerencsés, mivel a viaszosvászonban tartósan nyomot hagy, ezért gemkapcsot használtam.

varrás

Varrd körbe keskenyen a bérlettokot. Amennyiben kezdő vagy, érdemes cikk-cakkal körbevarrni, és ezzel kész is van a bérlettokod. (bizony, ilyen gyorsan :) )
Előfordulhat, hogy a viaszosvászon kicsit tapad a talphoz, vagy a géphez, a kezeddel ilyenkor kicsit segíts a gépnek a továbbításban.

varrás

varrótanfolyam

Ha úgy döntöttél a ferdepántot is felvarrod, akkor a bérlettok hosszanti oldalaival kezd. A bérlettok belső oldalához gombostűzd a ferdepánt színét. (csak a varrás vonalában gombostűzz!) Varrd végig 0,5cm szélesen.

varrás

Vasalás helyett inkább a körmöd használva a ferdepántot hajtsd kifelé, és a viaszosvászon megolvasztása nélkül vasald meg. A ferdepánt külső széléből hajts be, és vasalj le 0,5cm-t. (ügyelve, hogy a viaszosvásznat ne érje hő). Majd a ferdepántot hajtsd a bérlettok színoldalára. Gombostűzd meg, és varrd végig mm-esen.

varrás

varrótanfolyam

A két rövidebbik oldalra is varrd fel a ferdepántot. Itt hagyni kell varrásszélt, melyet visszahajtva el tudod dolgozni a sarkokat.

varrás

Kész is van a bérlettok, ami sokkal tartósabb, mint a megvásárolhatóak, ráadásul a kedvenc színeidben, anyagaidból készítheted el.

szabásminta

varrás

Jó varrást!

Készítette:
Majoros Zsuzsa

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
4. margaritt
2016-01-10
Köszönöm szépen! Szuper ötlet, most pont aktuális is. Ígérem, ha kész, teszek fel képet is! Rita
3. Majoros Zsuzsa
2015-02-26
Ha megvarrjátok, akkor a szabásmintáért cserébe én egy fotót kérek a kész mûvekrõl ugyfelszolgalat@varrohaz.hu-ra. :)
2. Csibibi
2015-02-26
Nagyon tetszik ! Én 8-at fogok belõle varrni, 1-et a lányomnak, 7-et a barátnõimnek :)-O=, nagyon jó lesz nõnapi meglepinek. Köszönöm neked Zsuzsika !
1. Pápay Anita
2015-02-24
Szia Zsuzsa, köszi, remek ötletet adtál! A suliban biztos lesz rá érdeklõdés a kislányok körében. :) Üdvözlettel: Pápay Anita
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben