Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Csíkos szoknya őrület barátnőkkel

szoknya varrás

Egy kicsit rendhagyó cikk lesz, mert nem egy konkrét útmutató lépésről-lépésre, hanem inspirációnak szánom.
Készíts Te is magadnak olyan ruhát, ami igazi alkotó munka, és a viselése hatalmas öröm.


Nagy kaland volt a szoknyákat elkészíteni, az anyagvásárlástól a textilfestésen át, egészen a fotózásig, minden, és szeretném ha hasonló kalandokat élnél meg Te is! :)

A kész szoknyát csak a végén mutatom meg közelebbről, hiszen akkor fogod igazán értékelni, ha már ismered a történetét.:)

A szoknyák története (csak kettőé, a harmadikról az igazság a végén ;) ):

Van egy hobbivarrónő barátnőm, aki egy napon talált egy szoknyát, a Vogue weboldalán (Katt ide ezen a linken a slideshow-ban megtaláljátok az eredetit)
Megkérdezte nem készítünk-e mindketten egy ehhez hasonló, menő, csíkos, aszimmetrikus szoknyát? Természetesen tetszett az ötlet.

A lelombozó anyagvásárlás:

Nagy lelkesedéssel indultunk el csíkos anyagot venni, de szomorúan tapasztaltuk, hogy annak ellenére, hogy beharangozták a csíkos lesz a divat tavasszal/nyáron, tél végén még egyáltalán nem lehetett kapni csíkos anyagot, legfeljebb dekorvásznat.
Én itt el is vesztettem a lelkesedésem, de a barátnőmnek az az ötlete támadt, hogy vegyünk sima, fehér anyagot, és majd csíkosra festjük textilfestékkel.

szoknya varrás

Uh, be kell valljam elsőre nem lelkesedtem az ötletért! Gondoltam az jó nagy meló...
Végül megjelent előttem a két kézzel festett szoknya víziója, és beadtam a derekam, így megvettük az enyhén elasztikus fehér anyagot, a textilfestéket, és belevágtunk a nagy kalandba. :)

Látod, milyen jó, ha nem egyedül alkotsz, hanem barátnőkkel? :)

Ha szeretnél gyorsan, és hatékonyan megtanulni varrni, kattints a képre:

varrótanfolyam

A szoknya elkészítése:

A barátnőm és én ugyan azon szoknya fotójától ihletődtünk meg, de egész másképpen indultunk neki. Ő egy kész ceruza szoknya szabásmintát használt, és előbb összevarrta a szoknyát, utána festette meg csíkosra.
Én elkészítettem külön a szabásmintát, kiszabtam a szoknyát, megfestettem, majd utána varrtam össze. Azért is mesélem ezt, hogy lásd, ha szeretnél valamit elkészíteni sok-sok helyes megoldás létezik, a lényeg, hogy a végeredmény hasonlítson az eredeti elképzelésre. :)

Milyen textilfestéket érdemes választani?

Ha ruhát festesz, akkor érdemes műgyantát tartalmazót venni, amit utána vasalni kell, mert ezek valóban tartósak.
Nekem a narancssárga, és a piros a kedvenc színeim, ennek megfelelően a csíkjaim is ilyen színűek. Tudom, hogy a fekete-fehér, és kék-bézs csíkok a divatosak, de épp ettől lesz a végeredmény pontosan hozzám illő. ;) Neked mi a kedvenc színed?
A kiszabott alkatrészeket először celuxal  "becsíkoztam".

szoknya varrás

Majd elkezdtem lefesteni.

szoknya varrás

szoknya varrás

Nem is gondoltam, de igazi Flow-élményes munka volt, még ebédelni is elfelejtettem, teljesen belemerültem a festésbe.
Hagytam száradni, majd lehúztam a celux csíkokat. Komolyan úgy éreztem, ennél szebb csíkokat életemben nem láttam!

szoknya varrás

Ezután skiccpauszon keresztül megvasaltam alaposan. (nehogy a vasalóra ragadjon)

A barátnőm maszkoló szalagot használt, mint a képen is látszik, és itt feketék lettek a csíkok, ami jobban megfelel az aktuális divatnak.

szoknya varrás

A szoknya varrása:

 A festés után indult a varrás. Nem akarlak untatni a részletekkel, de a háta közepével had dicsekedjek. Összevarrás után sem törik meg a csíkok sorrendje:

szoknya varrás

Néhány kép az összeállítás folyamatáról:
Jobb oldalon látszik, hogy még zseb is van a szoknyán.

szoknya varrás

szoknya varrás

szoknya varrás

Ilyen szoknyába csak akkor vágj bele, ha tudod élvezni az elkészítés folyamatát, mert még nekem is legalább 8 óra volt összesen. A szoknya anyagköltsége festékkel, ecsettel, mindennel együtt is csak egy akciós bevásárlóközponti szoknya ára.
Ellenben úgy gondolom igazán egyedi darabok születtek, amiket élmény viselni:


szoknya varrás


szoknya varrás

Valójában csak két szoknya készült. A másik barátnőm (a képen balra) szoknyája bolti, ellenben jól simult a kollencióba. :)

egyedi szoknya


szoknya varrás

Készítette:
Sz. Anikó, és Majoros Zsuzsa

U.i.: Ha szeretnél Te is ilyen, vagy legalábbis egyedi ruhákat készíteni saját magadnak gyere el varrótanfolyamra, kattints ide a további információkért! Szerezz új barátnőket is, akikkel együtt tudsz alkotni!


Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
9. Majoros Zsuzsa
2015-12-05
Klári, a márkára nem emlékszem, csak arra, hogy mûgyantásat érdemes venni, amit utána vasalni kell, ezek tartósak. Kreatív boltban vettem.
8. Klári
2015-12-04
szia :) Szuper és a végeredmény is nagyon jó. elárulnád a ruhafesték nevét és beszerzési forrását ? pólót szeretnék megfesteni de keverném batikolással :) köszi, Klári
7. Majoros Zsuzsa
2015-06-14
Köszönjük! :) Ha nincs a barátnõm, én sem vágok bele a csíkozásba, az biztos. ;) Most viszont már nagyon örülök, hogy kész a szoknya, mibõl a világon csak egy-egy darab van. :)
6. Ács-Szabó Zsuzsanna
2015-06-13
Pffff... hát gratulálok Nektek! Elég sokat varrogatok, sokak szerint nagyon jól csinálom, de mikor elkezdtem olvasni, mibe vágtátok a fejszéteket és megláttam a cellux csíkokat, dobtam egy hátast... képes vagyok órákon át pepecselni, de ez meghaladna engem... szuper ügyesek vagytok!!! Minden elismerésem!
5. zombori edit
2015-06-13
Tisztelt Holgyeim! Amit csináltatok az valami fenomenális a kezdetektõl a végéig.Nagyon érdekes -ha valamit szeretnél és nincs akkor eszméletlen jo ötletei támadnak az embernek-és ez jo.Ez az igazi kreativitás. Nagyon gratulálok-ugyes kis csapat vagytok. Érezzétek magatokat nagyon jol ebben a szoknyában-megérdemlitek. szép napot-holnapra is. üdvozlettel:edit
4. Majoros Zsuzsa
2015-06-13
Ilona, nagyon jó meglátás!!! Ha eleve csíkos anyaggal dolgoztunk volna, nem lehetett volna szálirányba szabni. Épp ezért volt különösen szerencsés, hogy mi festettük. Mindketten elõször kiszabtuk szálirányban a szoknyát. A barátnõm össze is varrta, és csak ezután festettük rá a csíkokat. A szálirány teljesen rendben van, és a csíkok nem szálirányban vannak. :)
3. Barnáné Ilona
2015-06-13
Csodálatosak lettek a szoknyák gratulálok.Az anyagot a száliránynak megfelelõen csíkoztátok, de a fotón srégen van szabva, az nem nyúl meg a varrásnál? Gratulálok.
2. Majoros Zsuzsa
2015-06-13
Agika, köszi. :) Szeretjük viselni. :)
1. Ágika
2015-06-13
Eszméletlen jól néz ki rajtatok ez a szoknya, megérte a fáradságot!
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben