Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Miért jó rugalmas anyagokat varrni?

rugalmas anyagok varrása

Sok kérdést kaptam az utóbbi időben, ezek nagyjából így hangzottak:

1. Mit lehet egyáltalán rugalmas/elasztikus anyagokból varrni?
2. Be tudom szerezni azokat  a speciális dolgokat, pl: rugalmas cérna, ami a rugalmas anyagok varrásához kell?
3. nekem nincs lock-om, csak egy háztartási varrógépem, fogok tudni rugalmas anyagokkal dolgozni?

Válaszok:

1. Rugalmas anyagok alatt jelen esetben főleg jerseyket, azaz kötött-hurkolt kelméket értünk. Ezeket jellemzően pólók, ruhák, szoknyák, leggings varrásához használjuk fel. A jersey lehet pamut, vagy műszál, vagy ennek keveréke.


2. A rugalmas anyagok varrásához nem kell csak egy háztartási varrógép, ami tud egyenesen varrni, és cikkcakkolni. Rugalmas cérna semmiképpen nem kell!!! Hidd el, ha megmutatom az apró trükköket, fogásokat, amivel háztartási géppel is lehet rugalmas anyagot varrni, Neked is menni fog!!!


3. A lockot szeretjük, szépen dolgozik, és rugalmas a varrata, de ha csak egy háztartási géped van, ami tud egyenesen varrni, és cikkcakkolni, akkor is fogsz tudni varrni rugalmas anyagból.
Ugyanakkor a videók között van olyan, ami kifejezetten a lock használatát, könnyed átfűzűsűt, beállítását mutatja be!

Az utóbbi időben megint kamerák kereszttüzében varrtam!
Mindent videóra vettünk, ami ahhoz kell, hogy tudj magadnak könnyedén rugalmas anyagokból ruhákat készíteni.

Nézd meg itt a Rugalmas útmutató nevű oktató csomag ajánlóját, a lap alján meg is tudod rendelni, 2019.03.12-ig 30% kedvezménnyel!

Szeretném megmutatni a kedvenc kék szettemet, ami  a tananyag jó részét magába foglalja, hiszen ezeket a ruhadarabokat lépésről-lépésre megvarrtam, és ez fel lett véve videóra:

rugalmas anyagok varrása

Mit tanulhatsz meg ebből?

 
A leggings szabásmintáját, egy meglévő, saját leggingsről vettem le, és videóban el is magyaráztam mit miért, hogyan csináltam. Ezután meg is varrtam, gumiházas gumival, és ez mind fel lett véve.


A felsőből megtanulhatod, hogyan kell garbó nyakat készíteni, ujját bevarrni, ikertűt használni, ráncolni az oldalát stb.

A szoknya szabásmintáját is el fogod tudni készíteni, és a „meztelen” gumi bevarrásának technikáját is itt mutattam meg!

Még nagyon sok pólót, ruhát varrtam kamerák előtt, nézd meg itt a fotójukat!

Biztosan Neked is van kedvenc pólód, csak épp a színe nem tökéletes, vagy a hossza, vagy egyszerűen csak agyonra hordtad. Ilyenkor jól jön, ha le tudod másolni a szabásmintát, tökéletesíteni, és sokszorosítani az eredeti pólót.

Ezt tettem én is kamerák előtt, lemásoltam  a kedvenc pólóm szabásmintáját.

rugalmas anyagok varrása

Szerinted melyik a jobb, a türkiz/eredeti, vagy a piros/másolat??
hozzászólásban várom a válaszokat.

Ha tudni szeretnéd, hogyan kell póló szabásmintát másolni, katt ide, és a lap alján rendeld meg a Rugalmas útmutató nevű oktató csomagot, mely oktató videókat tartalmas az elasztikus anyagok varrásáról!


Szeretnék bizonyítékkal szolgálni, hogy a tisztán háztartási varrógéppel varrt pólókból nem pattogzik ki a varrat, ha megfelelően csinálod.
Ezeket az edzős pólókat én varrtam, és számtalan alkalommal hordtam, különböző edzéseken. El tudod képzelni mekkora igénybevételnek van kitéve! Mégsem pattogott ki a varrat!
Ehhez csak néhány fogást, trükköt kell ismerni, amit én mind el is mondtam Neked videóban!


rugalmas anyagok varrása


Szerinted melyik lett jobb, a virágos, vagy a sima piros?
A választ várom hozzászólásban! :)

Szeretnéd ismerni a trükköket, praktikákat, amelyek segítségével szuper rugalmas ruhadarabokat varrhatsz magadnak?
Akkor kattints ide, és rendeld meg az oktató csomagot 30% kedvezménnyel!
https://www.varrohaz.hu/rugalmas/jelentkezes/

Ne feledd csak 2019.03.12-ig lesz elérhető a Rugalmas útmutató bevezető, akciós áron, extrém kedvezménnyel!!!

 

rugalmas anyagok varrása

Készítette:
Majoros ZsuzsaHasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
3. Kóráné Zita
2019-05-29
Kedves Zsuzsi! Sajnos nem tudok ott lenni a tanfolyamon, de máris tanultam új dolgokat a varrásról, amibõl számomra kiderült, nem is olyan nehéz ez a hobbi 😊 Eddig csak próbálkoztam a varrással, ha elengedte a cérna az anyagot vagy kiszakadt, megvarrtam vagy foltot varrtam. Engem nagyon kikapcsolt mindig is ez a tevékenység, hát még eztán, hogy tanultam tõled néhány dolgot! Nagyon köszönöm az e-maileket!
2. Majoros Zsuzsa
2019-05-13
Dobosné Tündi, nagyon örülök, hogy tudod jól használni!!! :) Viseljétek egészséggel a ruhákat! :)
1. Dobosné Tündi
2019-05-05
Kedves Zsuzsi! Megvettem a rugalmas anyagok varrásáról szóló "leckét" Köszönöm, nagyon szuper! Unokámnak varrtam kezdetnek 4 pólót útmutatód alapján. Egyelõre háztartási varrógéppel. ( Lock befûzésével még küzdök, de nem adom fel! :)
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben