Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Miért nem varr normálisan ez a varrógép????

varrógép
Sajnos kezdőként gyakran belefut az ember, hogy a varrógép nem úgy működik, ahogy kellene.
Ha nem jártál varrótanfolyamra, ahol részletesen megmutatjuk a varrógép részeit, kezelését, és használatát, akkor sokszor nehéz dolgod lehet, ha rakoncátlankodik a varrógép, és nem varr szépen.

Először is ne szidalmazd és bántsd a varrógépedet!

Lelke van. Ezt vedd komolyan!!!

Ha mindig csak szidod és bántod, akkor nem fog Neked soha normálisan varrni. Ha azonban megszelídíted, mint a Kis Herceg a rókát, akkor doromboló kiscicaként simul majd a kezed alá!
Bánj vele kedvesen, hiszen ő tud varrni. ;)

Eleinte nem kell túl sok időt együtt töltenetek, amíg van kedved, és türelmed, csak addig varrj. Ha minden gubancolódik, nem jó, bontani kell, akkor hagyd az egészet, és ülj oda majd friss aggyal, szemmel másnap.

A Te varrógépednek már van neve? Hogyan lesztek jóban ha még neve sincs? ;)

Komolyra fordítva a szót, mi az, amit eleinte gondosan ellenőrizni kell, ha nem varr rendesen a gép.
A helyes befűzésről, és beállításról ezekben a videókban már beszéltem, ha még nem láttad, feltétlen nézd meg, kattints ide:

varrótanfolyam

Jól van befűzve?

Tudom, az előbb is jól fűzted be, és már varrsz egy ideje, tuti jó most is. Így gondolod. Sajnos vannak olyan befűzési hibák, ami nem jelentkezik azonnal. Varrhatsz egy ideig jól a varrógéppel miközben nincs tökéletesen befűzve, és amikor már halmozódik a probléma kezd el szakítani.
Tehát fűzd újra, alul-felül. Ha még mindig szörnyűségeket művel, akkor vedd elő a használati utasítást, és az alapján fűzd újra. Ha még mindig nem varr rendesen, akkor mára be kell fejezni a varrást, és holnap újra befűzöd. ;)

varrógép

Jól van befűzve, látszólag minden jó, mégis kihagy öltést, vagy szakít stb.

Ha minden jónak tűnik, de mégsem varr rendesen a gép, akkor lehet a tű a ludas. Cseréld ki. Nézd meg a combjának a lapos oldala van-e a hurokfogó felé (általában hátrafelé). A tűt ütközésid fel kell tolni. Vékony anyagokhoz 70-es tű, általánosan 80-as, vastagokhoz 80-90-es tű javasolt.Mi van ha az öltések hurkolnak, borzasak?

Akkor először az a kérdés jól van-e befűzve? Ha igen, akkor az jól van-e beállítva? Az alsó és felső szál feszességét lehet állítani. Erről is beszéltem az https://ingyen.varrotanfolyam.hu videókban. Az alsó szálat az orsótokon lévő csavarral lehet feszíteni, vagy lazítani. Normál jobb menetes csavar, ha betekered feszít, ha ki lazít. Egyszerre 1mm-t tekerj rajta kb.
A felső szálat a szálfeszítővel lehet állítani. Itt a kisebb szám a lazítás, a nagyobb a feszítést jelenti.
Akkor jó, ha a két szál a két anyagréteg között kapcsolódik össze, és semmilyen hurok nem látszik a varraton.

varrógép

A felső szál folyton kifűződik, amikor elkezdesz varrni?

Az alsó és felső szálat a talp alatt hátra kell vezetni legalább 10-15cm hosszan. Amikor elkezdesz varrni, meg kell fogni. Ebben az esetben a fonalhúzó nem rántja ki a tűből a cérnát.

Mi van ha nyomod a pedált, de csak brummog a varrógép, de nem varr?

Orsózásnál nem állítottad vissza a varrógépet varráshoz.

Mit lehet még ellenőrizni?

Az orsó megfelelő méretű-e? Az orsó, amikor a cérnát húzod, forogjon az óra járásával megegyező irányba. Az alsó szál bent van-e a laprugó alatt, ami az alsó szál feszességét állítja?

Ha végképp semmi nem segít, akkor sajnos műszerészhez kell fordulni!

varrógép

Jó varrást!

Majoros Zsuzsa

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
2. Majoros Zsuzsa
2016-05-03
Kedves Gabriella! Próbáld meg ebben a csoportban a Facebook-on: https://www.facebook.com/groups/varraskezdoknek/ Nagyobb esélye van, hogy ott lesz valakinek hasonló gépe. http://inygen.varrotanfolyam.hu videókat ajánlom, mivel a lényeg minden varrógépen ugyan az. :)
1. Szegedi Gabriella
2016-05-03
Kedves Zsuzsa! Szeretnék egy kis segítséget kérni varrógéppel kapcsolatban. Vásároltam egy BROTHER BS-2145-ös gépet, és nincs hozzá használati útmutató. Ha valakinek lenne egy hasonló gépe, és kaphatnék tõle egy fénymásolatot, természetesen kifizetném, és nagyon megköszönném. Üdvözlettel Szegedi Gabriella
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben