Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Szoknya varrás pólóból könnyen és gyorsan

szoknya varrás

Egy rendhagyó cikk arról, miként indul egy lelkes hobbivarrónő nyaralása. Természetesen azzal, hogy egy régi pólóból készít egy új szoknyát. :)
Az írást és a fotókat köszönöm Anikónak, aki már akkor hobbivarrónő volt, mikor megismertem.

Ha szeretnél gyorsan, és hatékonyan megtanulni varrni, kattints a képre:

varrótanfolyam
Az átalakítás története Anikó szavaival:


Mi történik ha az ember lánya, a családi nyaralás indító napján arra ébred, hogy tegnap talált nagy és sose volt jó, stílusostól meg fényévekre lévő, ellenben csodás csíkokkal és teljesen jó esésű anyaggal rendelkező óriás póló enyészettől történő megmentésének ideje igenis most jött el?

Nem kis kihívás a pakolás és reggeli ceremóniák közzé alig észrevehetetlenül egy újrahasznosítás projectet beilleszteni ...

szoknya varrás

A férj (megjegyzem teljesen jogos) kérdő tekintetére, nagyon határozottan kijelentett 5 perc és készen vagyok! - mondat talán nem igazolódott be 100%-ban, de végül is negyed óra alatt készen voltam ... Pakolással együtt, ami még belefért a tolerálható értékhatárba.

Egy nyári szoknya fő erénye a sokszínűség (éljenek a vidám csíkok és minták) a nyaralásnál fontos a könnyen kezelhető anyag és a minden faxnit nélkülöző szabás. Idő szempontjából kulcsfontosságú volt, hogy félig kész alapanyagból és nem foszló anyagból indultam ki ...így elég volt a poló ujjait levágni, a vállnál egyenesre megigazítani a leendő derekát, az oldalakat összevarrni és a tetejére a nyakkivágás egyenlő darabokra felvágott részeiből övpántot varrni.

szoknya varrás

Anyukám - akitől varrni tanultam és a mai napig visszabontat velem bármit ami nem tökéletes, hja ilyenek az anyukák!! - biztos rosszallóan venné tudomásul, ha a derékpánt tisztességes eldolgozására nem fordítottam elég időt, normális körülmények között az is meg lett volna ... De könnyed nyári kalandoknál, nem törekedhetünk a maximalizmusra

A férj elismerő gratulációi így is megvoltak - és a nyaralás is sikeresen elkezdődött ...

Már csak azt nem tudom, a két levágott ujjával mi fog történni?


Készítette:
Anikó (egy hobbivarrónő)

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
2. zsuzsi
2015-08-03
Az ujjakból lányaimnak sapkát készítettem. összefogtam felül a két csücsköt és szalaggal megcsomóztam.
1. Katalin
2015-07-28
A levágott ujjakból legyen kis rövid ujja a fehér trikónak, - legalább is nekem mostanában úgy tetszenek a ruhák, - és máris egy kedves kis ruha lett a trikó-szoknya kombó.
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben