Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Tímea táska varrás (ingyen szabásmintával)


Szereted, ha a táskádban minden elfér, mégis nőies?
Ha megfelelően választasz anyagot, akkor ez ennél a táskánál ez megvalósul.
Ezt a táskát nem ajánlom kezdőknek, és bélelve kifejezetten csak tapasztalt hobbivarrónők varrják meg.

Táska szabásminta:

NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON IDE!
NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON IDE!
NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON IDE!
NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON IDE!

Eredeti méretben lehet kinyomtatni a táska szabásmintákat, de ehhez a nyomtató megfelelő beállítása szükséges. (eredeti mérethez kattints a képre) Aki ezt nem tudja megcsinálni, azoknak négyzethálóval is feltöltöttük a táska szabásmintát. Egy négyzet oldala 0,5cm-nek felel meg, ez alapján könnyen meg lehet rajzolni egy négyzethálós papírra a táska szabásmintát.
A főrész nem fért ki egy lapon, ezért két részre bontottuk. Kétszer kell kinyomtatni és külön-külön kivágni a részeket, majd összeragasztani a szaggatott vonalon.
A táska szabásminta 1cm varrásszélességet tartalmaz.

táska varrás

További alkatrészek:

2db alja: 47,5x9cm-es téglalap
4db Vállpánt: 47x9cm-es téglalap. Érdemes a vállrész felé a szélességet 7cm-re csökkenteni.
2db cipzárhoz pánt:34x3,7cm-es téglalap
1db belső zseb: 15x15cm-es zseb
2db ferdepánt: b 20x2,5cm-es téglalap

Ezen alkatrészek szálirány a hosszanti oldaluk, illetve a ferdepántot 45 fokos száliránnyal kell szabni.

Kellék:

1db 35cm-es cipzár. Hosszabb is jó, le lehet vágni a végét.

Táska szabás:

Ajánlott anyagtípus: szinte bármilyen tartással rendelkező anyagból elkészíthetjük. Műszálas textilt is választhatunk, hiszen itt a jó higiéninai tulajdonság nem szempont. Bélésnek választhatunk vásznat, vagy kabát való bélést.
Javaslat: ha vékonyabb anyagból varrjuk a táskát, az alkatrészeket ragasztós közbélésből is szabjuk ki, és vasaljuk be őket. Ekkor muszáj bélelni a táskát.
ha vastag, tartással rendelkező anyagot választunk, mint például a farmer, vagy a kord, akkor a ferdepántot valószínűleg nem fogja tudni a gép árvarrni, ezért hagyjuk el.

Szükséges anyagok, eszközök a táskához:

1m textil
0,5m bélés

Textilből a következőalkatrészeket kell kiszabni:

2db főrész
2db alja
4db vállpánt
1db zseb
2db cipzárhoz pánt

Bélésből: (a bélelést csak gyakorlott varrónőknek ajánljuk, egyébként elhagyható)

2db főrész
2db alja
1db belső zseb: 15x15cm-es zseb
2db cipzárhoz pánt

Táska varrás:

A bélelt változatot írjuk le. Aki ezt elhagyja a varrásszéleket tisztázza le.
Amennyiben az anyag megkívánja vasaljuk be a ragasztós közbéléseket.
A zsebre vasaljuk hajtásokat a jelölések alapján. A hajtás szélére díszítésként felvarrjuk a ferdepántot. A hajtás élének nem látható oldalára talpszélesen (o,6mm) varrjuk fel a pántot. Vasaljuk be a pánt szélét és hajtsuk a zseb látható oldalára, gombostűzzük meg.

Mm-esen varrjunk végig a ferdepántot színoldalról. Tisztázzuk le a zseb felső szélét, a jelölésnél hajtsuk be (2,5cm), majd Színoldalról dísztűzzük. Vasaljuk be körbe a zseb varrásszélességét és gombostűzzük a jelölésnek megfelelően a főrészre.

Először a két alját varrjuk össze színt színnel szemben, majd ehhez varrjunk egy-egy vállpántot, a varrásszélt vasaljuk szét. Az egyik főrészhez varrjuk színt színnel szemben az alját. Arra figyeljünk, hogy pontosan az alja és vállpánt varrásvonaláig varrjunk, amely 1cm-el lejjebb van, mint a főrész felső széle. A varrásszélt vasaljuk az alja felé.

A másik táska főrészt is hasonló módon varrjuk az alja másik szélére:

A bélést hasonló módon készítjük el. A belső zseb felső szélét kétszer hajtsuk be, varrjuk végig mm-esen. Vasaljuk be a varrásszélességét és varrjuk a bélés főrészhez. A két alját összevarrjunk, varrásszélt szétvasaljuk, majd a főrészekhez varrjuk, a legfelső 1-1cm-t szabadon hagyva. Vasaljuk a varrásszéleket.
A cipzárhoz tartozó egy-egy pánt és bélés alkatrész közé fogjuk be a cipzárt:

A cipzáros részhez is varrjuk hozzá a vállpántokat, de itt is a varrás elején, végén hagyjunk szabadon 1-1 cm-t. A két alapanyagból lévő részt fordítsuk színt színnel szembe. Gombostűzzük össze a vállpántokat, valamint a táska felső szélét (a bélést ne fogjuk hozzá). Ügyeljünk a vállpánt és a főrész találkozásánál a pontosságra. Vágjuk ki a felesleges varrásszélt a sarkoknál.
A bélést gombostűzzük a cipzárnál lévő béléshez színt színnel szembe. A belső zseb a külsővel ellentétes oldalra kerüljön. Csak az egyik hosszanti oldalt és a másik felét varrjuk össze, így kifordítható lesz a táska.
Fordítsuk ki a táskát. Az egyik vállpántot hagyjuk úgy, hogy a színe legyen befelé, a másikat kifordítva, színével kifelé húzzuk bele. Varrjuk össze a két vállpántot.

A bélésen a kifordításhoz hagyott lyukat varrjuk be kézi öltésekkel.
A vállpántok tövében színéről varrjuk úgy össze a két-két vállpántot, hogy a bélést közéfogjuk.

Jó munkát a táska szabáshoz varráshoz!

Készítette:
Majoros Zsuzsa

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
5. Teréz
2018-04-21
Kedves Zsuzsa! Utolsó elõtti bekezdésben: "A két alapanyagból lévõ részt fordítsuk színt színnel szembe." Melyik 2 alapanyagot? Eljutottam addig, hogy a cipzáros részhez hozzávarrtam a vállpántot színt színnel szemben ( 1), van egy bélés alapanyagom vállpánt nélkül (2) és van a külsõ részem,amihez szintén hozzávarrtam a vállpántokat (3). Illetve a két rajzolt ábra közül, melyik van elõbb? Valamiért nem sikerül az összeállítás. Köszönöm a segítséget elõre is!
4. Majoros Zsuzsa
2012-11-08
Mónika, csak kattints a szabásminta kicsinyített képére, és máris nyomtathatod. Ha nyomtatód nincs, akkor a négyzethálós verzióra kattints, egy kockás lapra meg tudod rajzolni.
3. Mónika
2012-11-08
Kedves Zsuzsa! Szeretném ha le küldenéd nekem a táska szabás mintáját a emil címemre vasarhelyimonika30@gmeil. com! Elõre is köszönöm! Mónika!
2. Majoros Zsuzsa
2012-04-20
Judit, a négyzethálós szabásmintán pontosan láthatod hány centi. Sajnos már nincs nálam a táska így lemérni nem tudom. Az biztos, hogy sok minden belefér. :)
1. Alacker-Schmidt Judit
2012-04-19
Szia! MEg tudnád mondani, hogy a táskának mik a méretei: széle-hossza-magassága? Köszönöm! Judit
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben