IX. ORSZÁGOS VARRÓTÁBOR

EGY HÉT CSAK A VARRÁSÉ!

2024 június 24-30-ig

IX. Országos Varrótábor a Velencei tónál

Korábbi varrótáborban készült csoportkép,
mindenki saját készítésű ruhában.

Te is gyakran fáradtnak érzed magad?
Már reggel azt érzed, hogy fáradtan ébredsz?
Nem akarsz több nyomasztó hírt hallani?
Ugye jó lenne kilépni, elmenekülni valahová?

Van egy csodás ötletem, hogyan tudsz testben és lélekben is messze kerülni a gondoktól, stressztől, monoton napi feladatoktól.

A két kezeddel alkotni, létrehozni valamit felszabadító érzés!
Ismered a Flow-élményt? A boldogság egy formája, amelyet a varrás során garantáltan meg fogsz élni!

Tarts velünk a Varrótáborban, ahol egy hét csak a varrásé! :)


A korábbiakhoz hasonlóan a *** Hotel Holdfényben tartjuk a tábort. (A helyszínről további információt lejjebb találsz.)

Nyugodt és rendezett környezet, a jó hangulat garantált!


Miért jó egy varrótábor?


Kicsit kiszakadsz a szürke hétköznapokból. új helyre mész, új emberek közé, akik egy közös, szuper hobbit fognak együtt tanulni, vagy gyakorolni.

Kilépsz a megszokott környezetedből, és csak a varrásnak szentelheted magad. Nem kell arra gondolnod mit fogsz enni, hiszen naponta háromszor felszolgálják Neked az ételt.

Kedvedre alkothatsz, kiélheted a kreativitásod, kifejezheted az egyéniséged.

Nem mellesleg szert teszel olyan ruhákra, ami pontosan Hozzád illenek majd. Nagyon divatosak manapság az önfejlesztő táborok. Nálunk az önbizalom növekedés csak mellékhatás.

Amikor felveszed az első, saját kezeddel varrt ruhádat, ami pontosan illik Hozzád, amelyben csinos vagy, és amiben elismernek az ismerőseid, az egy igazán önbizalom növelő pillanat, amely megismétlődik minden alkalommal, amikor újabb ruhát varrsz magadnak.

Szingli vagy? Nagyszerű, hiszen akkor örülni fogsz az új barátokak, és annak, hogy ide nem kell magaddal hozni társat.

Van családod? Szuper lesz kicsit elszakadni tőlük, és csak a saját igényeidre figyelni, jó társaságban a hobbidnak élni!

Arra is van lehetőség, hogy a családtagjaid veled jöjjenek és éljenek a jelentős csoportkedvezménnyel, amit kapunk. Amíg te varrsz, ők strandolhatnak. (Részletek lejjebb)Kiket várunk a táborba?1. Teljesen kezdő vagy?

Idén sajnos nem indul kezdő csoport a varrótáborban.
Annyi haladós jelentkezés volt, hogy pár nap alatt majdnem betelt a tábor.

Ha varrtál már varrógéppel és tudod kezelni, akkor csatlakozz a haladó csoporthoz, és a tudásszintednek megfelelően haladunk majd az egyszerűbb ruhadaraboktól a bonyolultabbak felé!

Minden lépésben segíteni fogunk, és ha soha nem varrtál pl zsebet, akkor gyakorolni fogjuk.

2. Tudsz már varrni?

Elvégezted nálunk a kezdő és/vagy haladó varrótanfolyamot? Voltál tavaly is varrótáborban?
Akkor Téged a "haladó" csoportba várunk.
Tudásszintednek megfelelően azt varrsz amit csak szeretnél! Mi is hozunk szabásmintákat, de Te is hozhatsz. Nem árt, ha egy-két ruhadarabot kiszabva hozol a táborba. Ha ehhez szükséged van segítségre, akkor fordulj nyugodtan oktatóinkhoz, segíteni fognak!
Az oktató végig a segítségedre lesz!

Képek a korábbi táborokból:

 

Mit kell magaddal hozni a táborba?


Szeretnénk ha mindenki külön varrógépen varrna. Mivel limitált mennyiségben tudunk varrógépet biztosítani, amennyiben tudod hozni a saját varrógépedet, azt megköszönjük és a jelentkezéskor kérjük jelezd felénk.

Ha van saját varrókészleted, kérlek azt is hozd magaddal. Szabászolló, varró olló, szappan, vagy kréta, mérőszalag, gombostű, tűpárna stb. Kérlek ezekre írd rá a neved, vagy lásd el egyedi jelöléssel.
A kezdő csoportnak a gyakorláshoz szükséges anyagot, cérnát mi biztosítjuk, de a saját készítésű ruhákhoz Neked kell anyagot hozni, illetve hozzá illő gombot, cipzárt, cérnát. így olyan ruháid lesznek, amit szeretsz viselni. Az anyagvásárláshoz instrukciót a jelentkezést követően adunk.

A szabásminták másolásához majd papírt is kell hoznod, ezt még a tábor kezdete előtt egy külön tájékoztató levélben leírjuk pontosan milyet.

Egy hétig leszünk együtt, gondolom, azt nem is kell említenem, hogy sok kényelmes ruhát, tisztálkodó szereket, kis költőpénzt hozz magaddal. pl: kényelmes papucsot a varráshoz mindenképpen.


Családtagok, barátok jöhetnek a táborba?


Van erre lehetőség. Kérlek a jelentkezéskor jelezd, hogy pontosan hányan jönnétek, hogy a szobabeosztásnál figyelmebe tudjuk venni.Hogyan jutsz el a táborhoz és vissza?


Mivel az ország különböző pontjairól, eltérő időpontban indulnak a táborba a résztvevők, ezért nem tudjuk megszervezni a tömeges oda- és visszautaztatást a résztvevők számára.
Az oda- és visszautazást mindenki a saját költségén, önállóan kell, hogy megoldja.

A varrótábor pontos címe:
Hotel Holdfény ***
2475 Kápolnásnyék, Tó u. 10/a.

Érkezés: 2024 június 24., 10h
Eligazítás, regisztráció: 10-11h-ig
Első oktatás kezdő időpontja: 11h

Távozás: 2024 június 30., 10h-ig (reggeli után)

Megközelítés autóval:

A szálloda az M7-es autópálya és a 70-es főút felől is könnyen megközelíthető. Amennyiben vendégeink az autópályán érkeznek, akkor a 41. km kijáratánál kell letérni. A szálloda innen kb. 2 km-re található, melyhez a leágazástól kialakított műút a látogatót egyenesen bevezeti. A 70-es főútról letérve a Kápolnásnyék felé vezető híd tövében található a hotel.

Megközelítés tömegközlekedéssel:

A szálloda vonattal és busszal egyaránt megközelíthatő. A Déli pályaudvarról vagy Kőbánya-Kispestről induló Székesfehérvár felé tartó vonatról valamint a Budapestről induló távolsági buszról a velencei megállónál kell leszállni, majd a vasúti sínek mellett haladó (belső) úton lehet a szállodáig felsétálni.

 

Hol fogunk varrni?


Egy hatalmas konferencia teremben fogunk varrni, ami az épületen belül található.

200 fő befogadására alkalmas a helyiség, de mi csak max 45-en leszünk. A teremben megfelelő mennyiségű szék és asztal áll rendelkezésünkre, természetes fénnyel és lámpákkal rendelkező, zárható, elszeparált helyiség. A helyiséghez hűtő, és kávézó helység is tartozik. A kávét mi biztosítjuk a számodra! :)

A varrós helyiségül szolgáló konferencia teremről egy-két fotó:


 

Hogyan fog zajlani az oktatás?


Mi nagyon lelkesek vagyunk, hogy megtanulj varrni, legalább szoknyát és nadrágot stabilan. Ezért nagyon intenzív lesz a tábor. Kifejezetten a varrásról és a tanulásról fog szólni, sokkal kevésbé a láblógatásról. Azért ne hidd, hogy szörnyen szigorú hajcsárok vagyunk, így amennyire lehet alkalmazkodunk az egyedi igényekhez.

Ha úgy akarod, egész végig a varrógép mellett ülhetsz, és folyamatosan alkothatsz, de semmi sem kötelező, legfeljebb nem lesz kész a szoknyád és a nadrágod is, hanem mondjuk csak az egyik.

A helységhez kapunk kulcsot, így akár késő estig (max 22h-ig) lehet varrni. Lehet most azt gondolod ki az az őrült aki éjszaka varr, de majd meglátod, Téged is elkap a "gépszíj", és sajnálni fogod az időt az alvásra, amikor annyi menő dolgot tudsz varrni magadnak! :)
Minden nap 8:30-12h-ig, illetve 13-17h-ig tart az oktatás.

Első nap 10h-ig várunk mindenkit megérkezni a táborba, ezért ezen a napon 11h-tól indul az oktatás, és csak vacsora előtt 18h-kor ér véget.
Az utolsó nap már nem varrunk, reggeli után már csak pakolunk és zokogva elbúcsúzunk egymástól, hiszen eddigre egy nagy család leszünk. :)

Remélem, a leírtakból világosan látszik, hogy mi szenvedélyesen szeretnénk megtanítani varrni a táborban, de csak akkor ha ez Neked is örömödre szolgál.

Figyelem! Az oktatók munkaideje első nap 18h-kor, más napokon 17h-kor véget ér. Amennyiben az esti órákban is szükséged van segítségre, azt súlyos csokoládé, és fagylalt áldozatokkal lehet „megvásárolni”. ;)
Bár késő estig a varrós helyiségben lehet maradni, egyetlen oktató sem dolgozik addig.

 


Mit kell tudni a szállásról?


Az idei varrótábor helyszíne, a korábbiakhoz hasonlóan Kápolnásnyéken, a Velencei-tó szomszédságában található *** Hotel Holdfény. Az egész hotel kizárólag a miénk lesz a varrótábor hetén! :)

A hotelben egy helyen megtalálható a szállás, a konferencia terem, az étterem, és a vendégek számára fenntartott parkoló helyek is.A résztvevők 2-3-4 ágyas szobákban lesznek elhelyezve a hotelben. Minden résztvevő külön ágyban alszik, tehát például egy franciaágyban is csak 1 fő alszik.


Minden szobában van TV, kis méretű hűtő és minden szobához tartozik külön fürdőszoba.

Autóval parkolni a hotel területén belül kialakított parkolóban lehet díjmentesen a tábor teljes ideje alatt.

Képek a varrótábor helyszínéül szolgáló *** Hotel Holdfényről:


 

Mit fogsz csinálni, amikor nem varrsz?


Hááát több éves tapasztalatunk alapján ilyen nem nagyon lesz.. :)) Ha mégis, akkor a szálloda teraszán tudsz lazítani, bármikor megmártózhatsz a Velencei-tóban, és kisebb-nagyobb sétákat vehetsz a tó körül. A Velencei-tó kb 10-15 perces kényelmes sétával elérhető.Hogyan zajlik az étkezés?


A napi háromszori étkezés a hotel éttermében történik, egy előre egyeztett menü alapján.

A reggeli svédasztalos. Az ebéd 2 fogásos, a vacsora egytál meleg étel. Az ebédnél és a vacsoránál nincs választási lehetőség, egyféle menü van.

Az egyedi, vagy speciális étkezést igénylő résztvevők (gluténérzékenyek, laktózérzékenyek, stb...) előre jelezhetik igényüket, és aszerint fogják elkészíteni az ételeket.
Ha nagyon bonyolult a diétád, javasoljuk, hogy inkább válassz egy általad kipróbált ételszállító céget, és tőlük rendeld meg külön leglább az ebédet és a vacsorát.

Étkezések menete:

Reggeli: 7:30-8:00h
Ebéd: 12-13h
Vacsora: 17-18h


Mi van akkor, ha vegetáriánus vagy, illetve egyedi diétád van?


Ha gluténérzékeny, vagy vegetáriánus vagy, akkor jelezd felénk, és az étterem felkészülve fog kiszolgálni Téged.

Semmilyen fogyókúrával kapcsolatos diétában nem tudunk segíteni!

Aki nem jelzi előre, hogy diétás, a táborban már nem válhat azzá!

Tűzet rakni/sütni/főzni/bográcsozni tilos.

 

Mi van akkor, ha nem tartasz igényt szállásra, mert a közelről járnál be?


Van erre lehetőség, a hotellel kötött megállapodás értelmében a bejárós résztvevők létszáma maximum 6 fő lehet, ezért a bejárós jelentkezéseket beérkezési sorrendben, 6 főig tudjuk elfogadni.


Mennyibe kerül a tábor?


Az árakat úgy alakítottuk ki, hogy az oktatás szállással és étkezéssel együtt is ár/érték arányban a legjobb legyen.
Nyugodt, szépséges, környezetben várnak minket nagy szeretettel. A szállás nagyon kellemes, és mellé egy hatalmas varrós helyiség is a rendelkezésünkre áll.
Szerintem ez egy fantasztikus lehetőség, hogy nyaralás közben megtanulj varrni, vagy csak kiélvezd a varrás adta örömöket!

ELŐJELENTKEZÉSI KEDVEZMÉNY!

Azok a jelentkezők, akik legkésőbb 2024 február 29. éjfélig beküldik jelentkezésüket, és teljesítik a 20.000 Ft / fő előleg befizetését, 10.000 Ft előjelentkezési kedvezménnyel tudnak részt venni a varrótáborban!

  Varrótábor díja

Oktatás szállással, és napi 3x étkezéssel
(normál étrend igény esetén)

209.900 Ft / fő helyett:
199.900 Ft / fő

(A kedvezmény feltétele: a 20.000 Ft / fő előlegnek 2024 február 29. éjfélig be kell érkeznie)

Oktatás szállással, és napi 3x étkezéssel
(speciális étrend igény esetén)

221.900 Ft / fő helyett:
211.900 Ft / fő

(A kedvezmény feltétele: a 20.000 Ft / fő előlegnek 2024 február 29. éjfélig be kell érkeznie)

Oktatásban nem részesülő családtagok/kísérők szállással, és napi 3x étkezéssel
(normál étrend igény esetén)

135.900 Ft / fő helyett:
125.900 Ft / fő

(A kedvezmény feltétele: a 20.000 Ft / fő előlegnek 2024 február 29. éjfélig be kell érkeznie)

Oktatásban nem részesülő családtagok/kísérők szállással, és napi 3x étkezéssel
(speciális étrend igény esetén)

147.900 Ft / fő helyett:
137.900 Ft / fő

(A kedvezmény feltétele: a 20.000 Ft / fő előlegnek 2024 február 29. éjfélig be kell érkeznie)

Bejárósok napi 1x étkezéssel
(normál vagy speciális étrend igény esetén)

136.900 Ft / fő helyett:
126.900 Ft / fő

(A kedvezmény feltétele: a 20.000 Ft / fő előlegnek 2024 február 29. éjfélig be kell érkeznie)

A feltüntetett árak bruttó árak, tartalmazzák az áfát, és a varrós helység bérleti díját is.

Az idegenforgalmi adót (400 Ft/fő/éj) a feltüntetett árak NEM tartalmazzák!


Fizetési lehetőségek

A helyfoglaláshoz 20.000 Ft / fő előleg befizetése szükséges, amit egy összegben lehet befizetni a jelentkezés érvényesítéséhez.
A jelentkezést követően ezt átutalás útján előre utalással, illetve személyesen lehet befizetni. Az ehhez szükséges információkat a jelentkezést követően küldjük el a megadott e-mail címre.

A befizetett előleg a szállás foglaláshoz szükséges, ezért nem áll módunkban visszafizetni! Amennyiben a tábor indulása előtt 3 héttel jelzed felénk lemondási szándékodat, az előleget egy későbbi időpontban induló kezdő-, vagy haladó varrótanfolyamunkon, illetve online kezdő-, vagy haladó varrótanfolyamunkon beszámítjuk.

A fennmaradó díjat egy összegben a tábor kezdő napján, a helyszínen kell készpénzben befizetni, illetve lehetőség van részletfizetésre is.

Részletfizetés esetén az előleg megfizetése után fennmaradó díjat 3 részletben (1. részlet->fennmaradó díj 40%-a március 11-ig, 2. részlet->fennmaradó díj 30%-a április 15-ig, 3. részlet->fennmaradó díj 30%-a május 13-ig) kell megfizetni.

A Hotel Holdfény *** Szép Kártya elfogadóhely, ezért a helyszínen, az előlegen felül fennmaradó díjból - az indegenforgalmi adó kivételével - a szállást és az étkezést Szép Kártyával is lehet fizetni.
Az oktatás díja Szép kártyával nem fizethető.

Részletfizetés esetén nem lehet Szép Kártyával fizetni!

 
Érdeklődni és jelentkezni az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címen, vagy a 06 70 633 9931 telefonszámon lehet.


Lemondási Tájékoztató

Lemondás esetén, amennyiben időben, legalább 3 héttel a tábor indulása előtt kerül lemondásra a részvétel, a befizetett előleg nem vész el, az előleget egy későbbi időpontban induló kezdő-, vagy haladó varrótanfolyamunkon, illetve online kezdő-, vagy haladó varrótanfolyamunkon beszámítjuk.

Egyéb más esetekben az előleget nem áll módunkban visszafizetni!


Érdeklődni és jelentkezni az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címen, vagy a 06 70 633 9931 telefonszámon lehet.

Várunk Szeretettel!


  Majoros Zsuzsa, a Varróház megalapítója, a hobbivarrónők tanácsadója

Amennyiben kérdésed merülne fel, írj az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címre, vagy hívd a 06 70 633 9931 telefonszámot.

 

 

A felhasználói élmény javítása, és a honlap látogatói szokásainak megismerése céljából weboldalaink megjelenítésekor cookie-kat/sütiket használunk. Honlapunk böngészésével hozzájárulásodat adod a sütik tárolásához és felhasználásához.
X