Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Adventi Naptár készítése lépésről lépésre

Adventi naptár

Ezt az Adventi naptárt a Duna TV felkérésére készítettem. A stúdió új dizájnjához kellett passzoljon, ezért fehér/ezüst/kék színekben kellett gondolkodni, ezen kívül szabad kezet kaptam. Gondoltam, ha a stúdió is megújult, legyünk trendiek, ezért textilbőrből varrtam. Egyáltalán nem nehéz megvarrni, de azzal számolni kell, hogy nem lesz meg két perc alatt. Remek lehetőség egy kicsit ráhangolódni az ünnepekre. Lehet közben karácsonyi zenét hallgatni. A legfontosabb, hogy öltésenként varrd bele a szeretetet, amit érzel azok iránt, akiknek készül!

Katt ide, és nézd meg, hogyan varrtam meg a tévében élőben!

Szeretnél ruhákat is varrni magadnak?

A kedvenc szoknyád? Nadrágod? Ruhád?

Tarts velünk a varrótanfolyamokon! Katt a képre!

Adventi naptár

Szükséges anyagok, eszközök adventi naptár varrásához:

- 1m fehér textilbőr (ha vékony ruházati, érdemes beragasztani táskamerevítővel)
- 1m fehér vászon hátlapnak
- 1m tömörített vlies (0,5cm vastag elég)
- 25cm ezüst textilbőr
- 20cm világoskék filc
- kb. 10m fehér szatén szalag

Adventi naptár szabásmintája:

A skicc alapján meg tudod rajzolni a szabásmintát, de nyugodtan rajzolj más alapot, ha úgy jobban tetszik:

Adventi naptár

A szabásminta nem tartalmaz varrásszélt. Én a vászon hátlapra a szabásminta segítségével megrajzoltam a varrás vonalát, így biztos, hogy szép, szimmetrikus lesz a varrat.

Zsebek szabásmintája:
- 9x9cm-es négyzet

Akasztó szabásmintája:
- 10x4cm-es téglalap

Adventi naptár szabás:

Főrész:
- 1db fehér textilbőr
- 1db vászon (hátlap)
- 1db tömörített vlies

Zsebek:
- 24db ezüst textilbőr

Számok:
- Wordbe beírtam a számokat 1-24-ig választottam, egy kb. 3cm széles betűnagyságot, és ezt kinyomtattam. A betűtípus Comic Sans MS. A papírt rágombostűztem a filcre, és kis, hegyes ollóval a lányommal körbevágtuk

Adventi naptár

Adventi naptár varrása:

Az akasztó varrásszélességét középre kell vasalni, majd még egyszer félbe. Ezután le kell tűzni mm-esen. Varrd fel az akasztót a hátlap felső csücskébe. Vigyázz, hogy ne lógjon túl a szélén, azután se, hogy a varrásszélt elvarrtad.

Adventi naptár

A zsebek felső szélétől 0,7mm-re felvarrtam a szatén szalagot.

Adventi naptár

A textilbőr főrészt, és a vásznat fordítsd színt színnel szembe, majd a textilbőrhöz fogd hozzá a vlies-t is. A három réteget fogjuk összevarrni. Érdemes a vászon hátlapra megrajzolni a varrás vonalát. Gombostűzd meg. Ügyelj rá, hogy a hátlap szépen kifeküdjön, inkább megfeszüljön a textilbőrhöz képest, így fog szépen kifordulni. Az alján hagyj majd egy jó 20cm-es nyílást, ahol ki fog fordulni. Ha kész a varrat, a sarkokban csapd le a varrásszélt 2mm-re, és az ellentétes sarkoknál vágd be a varrásszélt, pontosan a cérnáig.

Adventi naptár

Rendezd el a zsebeket a hátlapon, nézd meg hogy tetszik. Próbáld rá a számokat. Nekem itt hiányérzetem támadt, ezért nekiláttam 24 pici masnit kötni a fehér szalagból.

Adventi naptár

Ezeket néhány kézi öltéssel a zsebre varrtam.

Adventi naptár

A zsebekre rá kell ragasztani a számokat. Én meghajtottam a zsebeket félbe, kicsit megtörtem ott az anyagot, hogy lássam pontosan hol a fele, és igyekeztem középre ráragasztani a számokat.

Adventi naptár

Az alján kézi, rejtett öltésekkel varrd be a nyílást. Véglegesen rendezd el a zsebeket, majd gombostűzd a fenyőfa alapra. Ügyelj rá, hogy a gombostűt ott szúrd az anyagba, ahol a varrat lesz.

Adventi naptár

Adventi naptár

Adventi naptár

Varrd körbe a zsebeket mm-esen. Nem könnyű a fenyőfát a gép alatt forgatni, sokszor könnyebb a zsebek oldalait, és alját külön-külön végigvarrni. Azért meg lehet oldani.

Adventi naptár

Kész is van a naptár!

Adventi naptár

Készítette:
Majoros Zsuzsa

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
Nincs hozzászólás..
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben