Add meg a keresendő szót, kifejezést!

Babacipő varrás nyárra (ingyen babacipő szabásmintával)

Régóta szerettem volna egy édes kis ruhát varrni Eszti lányomnak. Annyi időm nem volt, hogy a ruhát megvarrjam, de egy nyári babacipőcskére igen. Ezekből az anyagokból szeretném készíteni a ruhácskát, amelyből a babacipőt is varrtam, imádnivaló együttes lesz hamarosan.
A cikkben ingyen babacipő szabásminta is található.

varrótanfolyam

Szükséges anyagok, eszközök babacipő varráshoz:

- 15cm bordó lenvászon
- 15cm apró mintás pamutvászon
- 15cm ragasztós közbélés (vetex)
- kevés vékony vlies
- kb. 60cm farkasfog
- 4cm tépőzár

Babacipő szabásminta:

A babacipő talpa 12cm-es, tehát maximum ekkora lábra jó.
A babacipő szabásminta nyomtatásához kattints ide: babacipő szabásminta
A babacipő szabásminta minden szükséges helyen 0,6cm varrásszélességet tartalmaz.

Babacipő szabás:

Bordó lenvászon:

- 4db talp
- 2db fejrész
- 2db sarok
- 2db pánt 11x4,5cm
- kb. 2db 3,5x40cm-es ferdepánt

Pamutvászon:

- 2db fejrész
- 2db sarok

Ragasztós közbélés:

Én a talp, a fejrész és a sarok alkatrészek közül egyet-egyet vasaltam be, de mivel ezek vékonyabb anyagok, ezért javasolt minden részbe vasalni vetexet.

Vliesből:

- 2db talpEgy babacipőhöz való alkatrészek (kivéve ferdepánt):

Babacipő varrás nyárra:

Vasald be a ragasztós közbélést a megfelelő alkatrészekbe.
A talpakat fordítsd színükkel kifelé, és fogd közé a vliest.  Gombostűzd meg.

Varrd körbe keskenyen, majd steppeld át a három réteget. Én egy-egy nagy „E” betűt varrtam a talpba, hogy névre szóló legyen, de egyszerű csigavonal, vagy négyzetrács is megteszi.
Ezután vasald le a szélét alaposan, hogy megkönnyítsd a ferdepánt felvarrását, de egyébként is engedhetsz a talpra egy kevés gőzt, hogy összeessen a vlies, és ne legyen olyan pufi.

A pánt két hosszanti szélét vasald középre, az egyik rövidebbik végét hajtsd le, és hosszába vasald még egyszer félbe az egészet.

Varrd körbe mm-esen. A tépőzárat vágd kb. 2x1cm-esre, és a kampós oldalát varrd a pánt behajtott végére.

A pántot a sarok jelöléséhez kell varrni keskenyen, de ügyelni kell, hogy a két sarok párban legyen.

A mintás és bordó sarokrészt fordítsd színt színnel szembe, és az ívesebb szélét varrd végig.

A bordó anyag varrásszélességét vágd ki a felére, majd fordítsd ki a sarkot, és vasald meg.

Varrd rá a farkasfogat a sarkokra. Kb. 1cm-re a szélétől. A tépőzár bolyhos felét varrd a sarok másik jelöléséhez.

A fejrészeket fordítsd színt színnel szembe, és a belső ívet varrd végig. A varrásszélt csipkedd be a cérnáig.

Fordítsd ki a fejrészt, vasald meg, majd varrj ide is farkasfogat.

A fejrész és a sarok nyitott oldalát keskenyen varrd végig, ezzel összefogva a két réteget. A sarokrészt fogd hozzá a talphoz, gombostűzd össze. A két alkatrészen lévő közép jelölést egyeztetni kell. Varrd össze keskenyen.

A fejrészt is a sarokhoz hasonlóan varrd fel, az orrnál egyeztetve a jelöléseket.

A ferdepántot először színével a talp felé kell felvarrni. Kezdéskor a rövidebbik oldal szélét be kell hajtani. Az íveknél érdemes a ferdepántot kicsit meghúzni, így a második varrás könnyebb lesz. A húzással azért óvatosan, ha túl erős, akkor összehúzhatja a talpat.

A ferdepántot a babacipő felső részére kell hajtani. A szélét visszahajtva le kell gombostűzni, és mm-esen végigvarrni.

Kész is van a babacipő varrása!

Készítette:
Majoros Zsuzsa

Egy babacipőt még könnyen megvarrsz, de a cipzár bevarrás már gondot okoz?
Szeretnéd felhajtani a nadrágjaid alját?
Jó lenne ruhát is varrni magadnak?
A MEGOLDÁSÉRT KATTINTS IDE!

Hasonló varrós ötletek:

Hozzászólások

Új hozzászólás
26. Victoria
2018-09-23
Szia! Tetszett az ötlet, nagyon kis cuki! Tovább keresgèlve találtam ugyanezt egy orosz oldalon, mèg magyar sablon is van hozzá. Megnéztem a dátumot az 2017-es.. Nem tudom, hogy feltüntetett-e nem tudok oroszul. ITT a link; http://ladiesvenue.ru/vykrojka-pinetok-kak-sshit-pinetki-svoimi-rukami/ Ha gondolod írj nekik!
25. Erzsike
2016-07-04
Köszönöm, hogy itt megtaláltam a bébi cipõ szabásmintáját és a készítés pontos leírását. Elkészült a kis Lilkának a topánka.
24. Majoros Zsuzsa
2015-08-04
Zsófi, ez a szandál valóban nagyobb babáknak van. Sajnos túl összetett ennek a kicsinyítése, hogy itt leírírjam. Esetleg egy bolti bébicipõ talpát alapul véve lehetne arányosan kisebbre venni a kiegészítõk méretét is.
23. Zsófi
2015-08-02
Szia! Nemsokára születik az unokahúgom,gondoltam ez megfelelõ ajándék lenne.Viszont egy pici babának ezt nagynak találom.Segítenél,hogyan tudnám lekicsinyíteni a szabásmintát,és egyáltalán mennyivel?Nincs benne tapasztalatom:)Köszönöm szépen!
22. peva59
2015-04-19
nagyon édes ez a csipõcske - egyenlõre csak nézegetem,nekem bonyolult. Talán horgolva vékony szálú fonalból,jobb ha neki kezdek-pár hónap és itt az unokám!- köszönöm a jó ötletet!- Éva
21. Anett
2015-01-07
Köszönöm, igen erre gondoltam csak nem vettem észre :)
20. Majoros Zsuzsa
2015-01-07
Anett, hogy érted, hogy lerajzolt szabásminta? Ott van a nyomtatható szabásminta, csak rá kell kattintanod a linkre.
19. Anett
2015-01-06
Szia Zsuzsa! Azt szeretném kérdezni, hogy lerajzolt szabásmintát tudnál e adni? köszünöm
18. evikusz
2014-11-15
Ezt találtam a pinteresten :D http://dikulya67.ru/post265312368/
17. Majoros Zsuzsa
2014-07-24
Juli, 3,5cm széles.:)
16. Juli
2014-07-23
Szia, Zsuzsa! Lehet, hogy butaságot kérdezek :-( ,de milyen szélesre szabtad a ferdepántot? Üdv, Juli.
15. Majoros Zsuzsa
2013-10-07
Köszi Rita, hogy szóltál! Megtettük a szükséges lépéseket, hogy törölje az illetõ a tõlünk másolt cikket.
14. Virágkötõrita
2013-10-05
Utálom amikor az Én oldalamról is "lopják" a bejegyzéseimet. Legalább annyi fáradtságot venne, hogy átírja vagy a forrást megjelölje!!! http://www.tallainejutka.eoldal.hu/ itt van ugyanez a cikk....
13. Peek
2013-07-30
Dühítõ, hogy milyen pofátlan emberek vannak. Ráadásul több jogvédett terméket is kínál eladásra, és az oldal ezt engedélyezi. Nem is értem, minek vannak a törvények, ha ennyire semmibe lehet venni õket, hogy még egy hivatalos honlap is megteszi. Ezen az oldalon még a betûtípust is lusta volt az illetõ megváltoztatni, egy az egyben átvette. Ez olyan szemét dolog. És mégcsak meg sem jelöli a forrást.:@ http://www.tallainejutka.eoldal.hu/
12. Majoros Zsuzsa
2013-07-30
Peek, köszönöm, hogy szóltál, írtam az illetõnek. Felháborítónak tartom, hogy az ingyenes szabásmintáinkat árulja pénzért, ráadásul itt a varrási útmutató is megtalálható, amit gondolom õ nem ad oda... Ezzel a kiscipõvel én dolgoztam, azért, hogy Ti el tudjátok készíteni, és nem azért, hogy más nyerészkedjen rajta! Ha van még ilyen megköszönöm, ha jelzed, akár e-mail-ben az ugyfelszolgalat@varrohaz.hu e-mail címen.
11. Peek
2013-07-30
Szia! Ez a szabásminta saját? Mert ha igen, akkor haszonszerzési céllal lemásolták tõled. Ezt találtam az imént: http://baba-mama.zsibvasar.hu/babaruha-0-98-meret-babacipo/lany/cipo-labbeli/kocsicipo-szobacipo/16/babacipo-szabasminta-5921961.html Más oldalakon pedig nem csak ezek a képek, hanem a teljes szöveg is át van véve. Bár az nem kereskedik a mintával, de nem jelöl meg forrásként sem.
10. Fehérné Kéki Renáta
2012-01-18
Ez valami fenségesen gyönyörûséges!!!:):)Nekem 2 lányom van, egyik 2 éves múlt, a másik pedig 7 hónapos, így éppen aktuális ez a kis cipõcske nyárra::))Én csak most akarok varrógépet venni magamnak, még nézegetem a gépeket, de ha rátalálok a megfelelõre, tuti hogy ezt megvarrom a kicsi csajszikámnak.A nagyobbiknak pedig valami ruhácskát!Nagyon hasznos az oldalad, tetszik, hogy lépésrõl-lépésre le vannak írva a fázisok!Sok sikert kivánok Neked a továbbiakban is!
9. Majoros Zsuzsa
2011-10-18
Erika, sajnos ebben nem tudok segíteni, ezt nekem is ki kellene kísérletezni. Nonoi, semmiképp nem javaslom egy az egyben nagyítani, hiszen az orra felé sokkal többet kell "nõnie", mint oldalra. Rajzold körbe a kislány lábát, vagy inkább egy szandálját, és próbáld meg ehhez hozzávarrhatóvá nagyítani a többi részt. Az orrát mindenképpen húzd be elöl, mert ekkora lábacskának már kell hely.
8. Nonoi
2011-10-14
Szia! Hogyan lehet nagyítani a szabásmintát? Ha fénymásolóval teszem, arányos marad? (16cm-es talpra kellene.) Köszönöm. Nagyon tetszik az oldal, most találtam csak rá. Benti cipõcskét/mamuszt szeretnék a kislányomnak, csak õ már nagyobb egy kicsit. Üdvözlettel: Nonoi
7. Purtan Erika
2011-07-29
Kedves Zsuzsa! Nagyon aranyos ez a babaszandál. Errõl jutott eszembe, hogy kb. 10 évvel ezelõtt valaki mutatott nekem egy saját készítésû felnõtt házi papucsot. Nagyon élvezném, ha barátaimnak készíthetnék házi papucsot. Tudnál ebben segíteni? Szép napot: ERa
6. Majoros Zsuzsa
2011-07-23
Kati, :)) Eszti elég nagy baba, ha biztosra akarsz menni, és a talp hosszából leveszel 0,5cm-t, akkor az orr és a hátsó rész jobban egymásra csúszik ugyan, de szerintem az nem gond. Jó munkát!
5. Bakos Katalin
2011-07-22
Szia Zsuzsa! Kepzeld! A barati körben szeptemberben született egy kislany, tehat pont a Te kis Esztereddel egy idöses csak 11 cm-es a talpikoja. Igy minden eselyem meg van ra, hogy amire el keszülök vele meg mindig jo lesz es, hogy örülni fognak neki. Köszönöm! Jokor jött, mint altalaban minden, amit küldesz. Üdv: Kati
4. Julijana Buheker
2011-07-07
Gratulalok a cipocskere nagyon hejes es jo otlet, jol jon a kis inika,nak most 5 honapos KOSSZ.
3. káposztáné
2011-07-07
nagyon édi! nekem 2 fiam van, de én is megvarrom vmi szép kék meg pl. kisautós anyagból! a babaegyüttest is várjuk, reméljük, kisfiúkra való is lesz!
2. Majoros Zsuzsa
2011-07-07
Zsuzsa,ha beírod a jobb felsõ sarokban a keresõbe, hogy babacipõ, akkor találsz még fiús babacipõ verziót, bár ezek már 2 éves nagyfiúknak nem valók. :)
1. Staub Zsuzsanna
2011-07-07
Nagyon cuki! sajnos fiú unokám van és már 2 éves, jó lett volna egy kicsit elõbb felfedezni ezt a kis cipõcskét! de lehet, hogy házi cipõnek megvarrom, valami fiús anyagból. Köszi! szeretettel üdvözöllek és gratulálok az ötleteidhez Zsuzsi, egy 64 éves hobby varrónõ
 
Friss adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információkért kattints ide!
Rendben